Strona główna

Mind Master Green & Red - dodaje energii i walczy ze stresem



Biorąc pod uwagę czasy, w jakich żyjemy, znaczne obciążenie organizmy czynnikami stresogennymi i wynikające stąd zagrożenia, oferujemy produkt bezpieczny, sporządzony na naturalnej bazie i skuteczny. Mind Master LR jest pierwszym i kompleksowym połączeniem typu "wszystko w jednym" - najważniejszych substancji, mikroelementów i pierwiastków śladowych, co do których wykazano w badaniach naukowych, że pozytywnie wpływają na działanie układu nerwowego, optymalizują wymianę substancji energetycznych, redukują zmęczenie i wyczerpanie oraz chronią komórki przed działaniem szkodliwych wolnych rodników. Stres jest częścią naszego codziennego życia. Nie jesteśmy w stanie całkowicie go unikać, dlatego musimy nauczyć się, jak sobie z nim radzić. Mind Master LR może w tym pomóc. Gdy będziecie się delektować jego smakiem koniecznie dodajcie do tego pozytywne myślenie i uśmiech.

Składniki Mind Master przyczyniają się do:
- prawidłowego metabolizmu energetycznego
- prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
- prawidłowego przebiegu funkcji psychicznych
- zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
- prawidłowych funkcji poznawczych
- ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym

Wybrane składniki:

Witaminy z grupy B (B1, B2, B6, B12)
Niezbędne do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, radzenia sobie ze stresem i spokojnego snu. Witamina B12 jest niezbędna dla prawidłowego tworzenia się czerwonych krwinek, do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, uczestniczy w tworzeniu się energii komórkowej. Przyczynia się do prawidłowej pracy układu nerwowego, do prawidłowego przebiegu funkcji psychicznych. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Witamina B1 (tiamina) jest niezbędnym składnikiem pożywienia. Pozytywnie wpływa na układ nerwowy i funkcje psychologiczne. Jej niedobór objawia się zmęczeniem, wyczerpaniem, drażliwością, brakiem apetytu, obrzękami.

Witamina E - należy do najważniejszych przeciwutleniaczy, które minimalizują uszkodzenia komórek pod wpływem działania wolnych rodników. Dzięki właściwościom przeciwutleniającym spowalnia proces starzenia komórek.

Resweratrol - znajduje się w skórkach i nasionach winorośli, a także w jagodach i czarnych porzeczkach. Celem działania resweratrolu w mózgu są komórki - astrocyty, które są zaangażowane w energetyczną działalność mózgu, neurotransmisję. Badania wykazują, że rośliny produkują go w większej ilości właśnie wtedy, gdy są narażone na stres, jako formę obrony.

Zielona herbata - jest bogatym źródłem flawonoidów. Zielona herbata poprawia pamięć i postrzeganie przestrzenne. Główny składnik zielonej herbaty - galusan epigalokatechiny (EGCG) działa też bezpośrednio na tworzenie się komórek nerwowych i ich wzajemne połączenia.

Chlorofil - jest barwnikiem roślinnym, dzięki któremu rośliny mogą żyć i oddychać. Jego głównym elementem jest magnez. Znajduje się w każdym zielonym warzywie, zwłaszcza liściastym. W połączeniu z żelazem chlorofil uczestniczy w procesie tworzenia hemoglobiny, a zatem odgrywa ważną rolę w funkcjonowaniu serca, mięśni i nerwów.

Żelazo - jest istotnym biogennym pierwiastkiem i pełni w organizmie kilka ważnych funkcji: uczestniczy w transporcie tlenu we krwi i w mięśniach, w oddychaniu komórkowym (przyczynia się do tworzenia czerwonych krwinek i hemoglobiny), wspomaga odporność i działanie układu nerwowego (przyczynia się do zmniejszenia uczucia znużenia i zmęczenia).

Cholina - jest częścią acetylcholiny. Badania naukowe potwierdzają jej znaczenie dla tworzenia pamięci.

Selen - niedostateczne spożycie selenu negatywnie wpływa na reakcje odpornościowe i przeciwzapalne. Selen działa w organizmie jako przeciwutleniacz, w ramach selenoprotein.

Koenzym Q10 -jest substancją podobną do witamin i znajdującą się we wszystkich komórkach oprócz czerwonych krwinek i soczewki oka. Znacząco przyczynia się do przemiany materii z pożywienia w energię chemiczną. Najwięcej zawierają go narządy z wysokim zapotrzebowaniem na energię, takie jak serce, płuca i wątroba. Wraz z wiekiem (po 30 roku życia) maleje udział własnej produkcji koenzymu Q10 i jego stężenie w tkankach.